Nya plastpåseregler

Idag åkte jag till Farsta Centrum och blev glatt överraskad när jag hörde att flera klädbutiker (bl.a KappAhl, Lindex, H&M, Clas Ohlson) tar betalt för sina platstpåsar. Det tycker jag är fantastiskt bra, för jag tycker inte att det är en självklarhet att få en plastpåse när man handlar. Så svårt är det inte att alltid ha en liten tygpåse eller en gammal plastpåse med sig i väskan. Nu tycker jag att det ska bli lag på att ALLA butiker ska ha det, jag struntar fullständigt i om folk blir arga. Plastkonsumtionen måste minska. Punkt. Jag läste någonstans att det tar någon sekund att tillverka den, några minuter att använda den och ungefär 400 år för naturen att bryta ner den.

Nu ska jag kämpa för att stället jag jobbar på ska ta betalt för påsar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *