Flaws and all

För er som inte vet så har jag kämpat med min hy i drygt ett och ett halvt år nu. Den är finnig, ojämn, torr och ärrig och det tar verkligen emot att prata om det här eftersom det är så aktuellt, men samtidigt så vet jag att så många andra lider av samma problem och det hjälper inte att hålla allt inne.
När jag är osminkad så skäms jag över hur min hy ser ut. Det är till och med så illa ibland att jag känner hur jag drar mig undan när folk kommer nära mig för att jag inte vill att de ska se min hy. Jag önskar att jag inte skämdes över det men det gör jag. Sen har jag även mina stunder när jag bara tänker fuck it, jag är vacker som jag är. Dock inträffar inte dessa stunder så ofta som jag hade önskat.

På vardagarna brukar jag aldrig sminka mig, eventuellt lite concealer, men aldrig helt täckande foundation. När jag precis hade börjat på det nya jobbet så hade jag smink jämt men sen trappade jag ner på sminket just för att det blev värre. Huden åt upp allt. Men trots att jag slutade sminka mig så blev det inte bättre. Jag förstår verkligen inte varför jag har så dålig hy. Jag äter inte alltid bra vilket kan vara en stor bidragande faktor men även de perioder då jag BARA ätit bra – sallader till lunch, massa te och vatten, smoothies m.m – så har det knappt förbättrats. Man tror att man ska ha bättre hy som tjugoåring än tonåring, men inte i mitt fall. Där är det tvärtom, och som tonåring drack jag massa läsk, åt massa godis och skräpmat. Nu dricker jag nästan aldrig läsk eller äter skräpmat. Jag förstår verkligen inte. Är det för att jag stressar på jobbet? Jag sover knappt sämre nu än vad jag gjorde då och har inte ändrat några hormoner eller så. Så vad kan det då vara?

Det slog mig att kanske använder jag mig av fel produkter. Häromdagen så var jag hos en hudterapeut och fick en AHA-behandling och portömning. Det var riktigt härligt – ok inte portömningen – men allt det andra hon gjorde var riktigt härligt. Efteråt skräddarsydde hon ihop ett gäng produkter som skulle passa min jättetorra problemhy. Min spontana reaktion var jaa, äntligen får jag hudvårdsprodukter noggrant utvalda av ett proffs som förstår min hy, men när jag kom hem så började jag tänka 1.) jag vet inte om det verkligen är värt ca tusen spänn, hon vill ju förstås gynna deras produkter som de säljer, det ingår i hennes jobb. 2.) Jag är ju verkligen en stor believer av naturlig skönhetsvård och vill helst undvika kemikalier, vilket dessa innehöll. Innan jag gick till den här terapeuten så var jag inne på att börja använda Lush’s produkter som är 100% naturliga. Jag fick hur som helst med mig några prover hem för att testa i lugn och ro men, helt ärligt så vet jag inte om jag ser någon skillnad. Det är så lätt att inbilla sig att man gör det när man verkligen vill tro på det.

Jag får fundera vidare.
Jag hade tänkt ladda upp en bild där man ser hur illa ställt det är med min hy, men just idag känner jag mig rätt vacker som jag är så ni får se det istället. Flaws and all.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *