Two steps forward, one step back

En av de första grejerna som Donald Trump gör under sina första dagar som president är att se till att det blir svårare för kvinnor att göra abort. Där står han, tillsammans med sju andra män som bara tittar på när mannen – som så många andra gånger i historien – skriver på ett papper som bestämmer över kvinnans kropp och som väger tyngre än hennes åsikt och frihet. Är inte det en föråldrad syn så vet jag inte vad.

There has to be some sort of punishment,

svarade Trump på frågan om huruvida kvinnan ska ha straff för att hon väljer att göra abort. Trots det säger han att ingen man hyser större respekt för kvinnor än han själv. Hmm, tillåt mig ana lite hyckleri.
Å andra sidan blev jag förvånad över att se vilka positiva saker hans presidentskap kunde föra med sig. Han drev feminismen och kampen om equal rights för alla – inte bara kvinnor – längre in i människors hjärtan genom att oavsiktligt upplysa de uråldriga problemen en gång för alla. Och som ett resultat av hans – ja, vad ska man säga, okunnighet så förde det människor samman. Och det är livsviktigt i dessa situationer.
Titta bara på #womensmarch – vilken häftig grej. Jag blir stolt och rörd av att se det. Sakta men säkert går det åt rätt håll, det vet jag. Men you know what they say, two steps forward, one step back… Lite så. Huvudsaken är att det går framåt.

Pictures1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *