Årsresumé 2016

Gjorde du något i år som du inte gjort förut?
Jag åkte luftballong! Vilken fantastisk upplevelse det var. Dock tror jag inte att jag skulle göra det igen. Hehe.

Höll du några av dina nyårslöften?
Det enda löftet jag hade förra året var att jag skulle blogga mer, men riktigt så blev det inte. Däremot så har jag funnit en ny personlig mening i att blogga så jag gör det sällan men försöker hålla kvalitén uppe istället.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag bytte jobb från McDonald’s till mitt favoritbageri/konditori. Och så lämnade vi vårt hus i Tallkrogen och flyttade ut till Ingarö. De var de stora konkreta förändringarna som skedde. De mer abstrakta eller personliga förändringarna var nog att jag vågat öppna upp mig själv lite mer för andra. Eller är på god väg i alla fall.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov. Men min ”svärmors” mamma dog tyvärr. Jag träffade henne bara snabbt en gång när vi var i England så det är självklart jättetrist, trots att jag aldrig riktigt kände henne.

Vilka länder besökte du?
Zakynthos.

DSC00836

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha 2017?
Mer självförtroende och självkänsla.

Vilket datum från 2016 kommer du alltid att minnas?
28e mars då jag tog en taxi mitt i natten till Martin då det hände en knäpp sak. 22a april när jag och Martin åkte färja. 7e maj då vi firade mammas 50-årsdag med en 80-talsfest. 16e september när jag och Martin var på spontanbio med hans mamma (det var så himla kul.) 29e och 30e oktober då vi såg Jean Michel Jarre och Fantomen på Operan. 5e november då jag och Martin sov på hotell i två nätter – det var såååå mysigt. Jag tror första snön kom den dagen också om jag inte minns fel. 16e december Kents avskedskonsert. 22a december flytten till Ingarö.

IMG_3613

Vad var din största framgång 2016?
Svårt att säga, men kanske att jag vågade lite mer än det tidigare året? Jag mognade i alla fall till rätt mycket.

Största misstaget?
Att jag inte vågar stå upp för mig själv och säga det jag känner och tycker.

Hur skulle du beskriva din klädstil 2016?
Enformig & varm.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Varit förkyld ett antal gånger men inget värre än så vad jag minns.

Bästa köpet?
Mina svarta high-waste jeans. Äntligen hittade jag ett par jeans som jag tokälskar. Gick tillbaka för att köpa ett identiskt par när de var på rea men då råkade jag ta en för liten storlek och nu har butiken till min stora sorg slutat sälja dem. 🙁

Vad spenderade du mest pengar på?
Presenter och SL-kort.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag vaknade upp på hotellet med Martin bredvid mig och jag kände sån tacksamhet och lycka. Dessutom hade jag aldrig sovit så gott i hela mitt liv. Seriöst den skönaste sängen jag någonsin sovit i, det kändes seriöst som att sova på ett moln med alla miljarder fluffiga kuddar runt omkring en.

Hur tillbringade du julen 2016?
I Västerås med familjen och kusinerna. Vårt flyttlass gick den 22a december så vi kände bara att äh, vi tar en paus från allt kaos bland flyttlådorna och åker till Västerås istället. Supermys var det! Sen åkte jag tåg hem dagen efter och firade engelsk jul med Martin och hans familj.

Favoritprogram på TV?
Bonde söker fru, Biggest Loser, Pretty Little Liars, The Crown, Tunnelbanan m.fl.

Bästa boken du läste i år?
Jul med Bob haha. Seriöst gulligaste böckerna ever. Läste den första på planet hem en gång och grät för mig själv för det var så rörande.<3 Eller J.K Rowlings Harry Potter and the cursed child, den gillade jag också. Mest bara för att det är Harry Potter, hehe.

Mest stolt över?
Det enda jag kan komma att tänka på är när jag vågade erbjuda mig själv att gå först när vi skulle testa bodyflight. Vi var ett gäng som skulle pröva flyga i samma veva och jag var så himla rädd till en början och hade ångest, men sen övervann jag rädslan genom att fort som attan sträcka upp handen efter de frågat vem som vill börja. Och så enkelt var det. Jag brukar aldrig ta för mig eller gå först men jag tog mig i kragen och vågade. Låter säkert löjligt men det är i alla fall något jag är stolt över.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2016?
Alabama Shakes – This Feeling. James Blunt – Same Mistake & I’ll take everything. Kent – Hjärta. Rihanna – Needed me, Desperado, Consideration (helt enkelt hela hennes album ANTI), Madonna – Illuminati. Coldplay – Hymn for the Weekend & Everglow. Wiz Khalifa & Lil Wayne m.fl. – Sucker for Pain. Charlie Puth & Selena Gomez – We don’t talk anymore. Laleh – Bara få va mig själv. Och en massa massa mer låtar.

IMG_4107 (3)

Årets bästa film?
Kanske The Martian. Jag avskyr egentligen den sortens filmer men jag vet inte, jag gillade den här starkt. Bridget Jones’s baby var annars hysteriskt rolig.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag var hemma med familjen och blev ordentligt firad bland stora ballonger som löd ”Grattis Elin” och siffrorna ”20”, samt indisk hämtmat (på min begäran). Så gött. Jag var även på systemet (såklart, det är ett måste) och köpte en flaska vitt och sen när jag skulle betala och fick visa ID (jag är förföljd av mitt babyface…) så sa killen i kassan: Vänta här. Och så sprang han iväg och jag och Martin stod och undrade vad det var som hände. En liten stund senare kom han springandes tillbaka med en flaska i handen. Varsågod och grattis på födelsedagen, sa han. Alltså, jag vet inte om det är någon standard som de gör åt alla som fyller år men jag vill gärna tro att han bara var en särskilt snäll människa och ville sätta guldkant på min dag. Himla glad blev jag i alla fall, även om det var alkoholfritt, hehe.

IMG_6731

Hur känner du inför det nya året?
Åhh, jag är så taggad. Jag har äntligen kanske fått ett litet nys om vad jag vill bli i framtiden. Men bara kanske. Jag är taggad på att spendera första sommaren ute på Ingarö. Jag har ju varit där tidigare med tanke på att Martin bor där men nu kommer jag liksom inte vara där på besök utan jag kommer kunna gå ut i naturen precis hur mycket jag vill och när jag vill. Jag kommer kunna springa ner till havet (ja, havet) och ta ett dopp. Jag kommer försöka jobba mycket med min egen rädsla för att kunna våga mer, förhoppningsvis tar jag körkort i år .. Ja, mycket spännande saker ska ske. Och vet ni vad jag är sjukt exalterad över som jag fick i julklapp av mina ’svärföräldrar’ (jag säger det trots att de inte är det men det är mycket enklare för mig att säga) – jag ska på konsert med Hans Zimmer! Åh, jag har en särskild plats för hans musik i mitt hjärta, den talar rakt till min själ. När jag var typ 14 år så kommer jag ihåg att jag skrev till honom och bad honom komma till Stockholm, hehe. Och nu ska jag få se honom live.

År 2017 here I cooooome….! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *