A lesson to learn

Sådärja. Nu har vi kommit någorlunda i ordning med inflyttningen till nya huset. Och vilken skillnad det är att ha 30 minuter till jobbet istället för en timme. Däremot så har jag varit orolig att jag ska missa bussen eftersom de går rätt så sällan. Igår så gick jag till bussen en timme för tidigt, av misstag såklart, men jag fick panik när det stod att bussen inte skulle komma förrän långt senare, så jag ringde till mamma och bad henne skjutsa mig till jobbet och snäll som hon är så gjorde hon det. Gissa om jag skämdes lite när jag upptäckte vad klockan egentligen var. Hehe.

Har ni förresten hört om SLs nya prishöjning och zon-borttagning? Det sistnämnda är jag väldigt glad för, men nu ska jag alltså betala 820 spänn i månaden? Jag som tyckte 790 var dyrt nog. Jag pratade med min kollega som hade önskat sig bidrag till årskort (årskort = 8300 kr) i julklapp. Först när jag hörde hur mycket det kostade så fick jag en smärre chock. Jag hade fått för mig att det kostade kring 4000 kanske, men 8000 – seriöst?? Frågan är om det ändå kanske lönar sig i slutändan… Men man kanske åker utomlands och inte använder kortet särskilt mycket? Gahh så svårt att veta. Hur tänker ni?

För att tala om något helt annat, idag så skickade min mamma en länk till mig under lunchrasten. En länk där det stod om mikroplaster som finns i en mängd olika skönhetsprodukter. (Här är länken.) Jag har varit medveten om mikroplaster och problemen det medför redan innan det blev ett uppmärksammat problem, jag hade dumpat flera scrubs som uppenbarligen innehöll plast. Men jag hade aldrig någonsin gissat att t.ex. TANDKRÄM innehöll plastbitar eller Body Shops foundation gjorde det?? Alltså fy faaarao vad äckligt!! Jag blev så upprörd när jag läste detta. Jag hade ingen aning om vilken grotesk omfattning av produkter som faktiskt innehåller mikroplast. Jag trodde mest att det bara fanns i body/facial scrubs. Usch usch usch. Vad besviken jag är på Body Shop som jag varit en trogen användare av i många år. Här har man gått omkring, fullkomligt naiv, och trott på reklamerna om att det är naturliga produkter man kletar på huden. Body Shop är på många sätt bättre än andra butiker men jag kan verkligen inte förstå varför – seriöst varför?? – de ska ha plast i t.ex. smink? Vad fyller det för funktion? Snälla, förklara det för mig. Det blev i alla fall a lesson to learn eller wakeup call för mig – läs alltid innehållsförteckningen. Är det en paragraf med konstiga namn som inte ens går att uttala? Ja, då är det säkert bäst att låta bli den.

Som min moster en dag så klokt sade: om det inte går att äta, ska man heller inte sätta det på huden.

img_9988

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *