8 februari

Goddagens! Det känns som att jag är back on track lite. Jag har fått bättre sovrutiner, jag har kommit igång med träningen igen, jag har köpt en kalender så jag kan ha bättre koll på allt. Nog för att mobilen har en kalender men jag tycker inte om att använda den. Så nu sitter jag här med världens träningsvärk. Alltså, jag snackar den värken som gör att jag inte kan ta mig upp ur soffan utan att liksom lägga mig på sidan först haha.

Imorgon ska jag och Martin äta på Gondolen tillsammans med hans föräldrar. De firar 35-års bröllopsdag, så det ska bli jättenajs. Jag sökte på Gondolen och hittade den här bilden över hur Slussen kommer se ut efter all renovering. Lite kul att se. 🙂

Apropå något helt annat så har vi äntligen fått vår nya diskmaskin. Eller ja, vi fick den för någon vecka sen egentligen. Den gick sönder strax innan jul men sen har vi inte orkat ta tag i att köpa en ny. Vi fick uppleva livet innan diskmaskinen uppfanns helt enkelt. Men nu, äntligen, så slipper vi handdiska allt. Hallelujah!

Jag kom att tänka på stormen Alfrida som vi hade för inte så länge sen. Jag jobbade den dagen och hade jättesvårt att sova pga att det lät så gräsligt av vinden. Senare fick jag höra att några takplattor hade blåst ner från vårat tak och det är ju rejäla stenklumpar det…

Jag gick hemifrån klockan 05 och alltså, jag var tvungen att gå framåtlutad i säkert 60graders vinkel och vinden blåste mig baklänges. Jag har aldrig varit med om liknande, och ändå är ju det mild blåst i jämförelse med många andra länder som brukar ha de problemen. Ja hursom, så tog jag mig till jobbet utan större problem men när jag kom fram så gick strömmen och det var kolsvart i hela butiken. Ingen av kylarna fungerade, vi kunde inte sätta på kaffe eller fixa te, vi kunde inte ha dörrarna öppna ens eftersom det blev för kallt. Vi fick sätta värmeljus överallt för att kunna se, och det var så mysigt trots allt. En av våra konditorer kom på idén att använda en såndär brännare (jag vet inte vad den heter, se den nedersta bilden) för att försöka koka kola eller var det nu var. Men när klockan var ca 08 och två timmar hade gått utan el och utan en endaste kund, så fanns det absolut ingenting att göra utom att sätta sig och vänta. Vi hade gjort så mycket vi hade kunnat. Men sen kom elen tillbaka vid 09-tiden som tur var. Dock hade stora delar av Värmdö fortsatt strömavbrott i flera dagar efteråt. Säkert andra delar av Stockholm/Sverige också, jag vet inte hur långt kaoset sträckte sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *