30 augusti

Nu är det inte långt kvar tills jag börjar plugga. Igår hade jag min sista arbetsdag och det kändes väldigt vemodigt. Av mina två arbetsplatser som jag haft hittills så har det känts lika konstigt att sluta varje gång. Men vem vet, kanske jag hoppar in ibland och jobbar extrapass ibland. Skulle dock vilja ha ett jobb inne i stan så jag har lite närmare till jobbet men ja, vi får se.

Jag har äntligen köpt hem all litteratur till engelskakursen som jag ska gå. Jag måste säga att jag är förvånad över hur mycket böcker (och hur dyra de är trots att jag köpte begagnat). Men vissa av böckerna, alltså de skönlitterära är jag riktigt taggad på att läsa. En har jag redan börjat på: The sense of an ending. Riktigt bra hittills tycker jag. Älskar författarens sätt att skriva på.

Jag var på en restaurang vid namn Pinchos för inte så länge sen med min vän Erika. Alltså wow, vilken restaurang. Eller snarare, vilken upplevelse. Det är alltså en cirkus-inspirerad restaurang, jättefint inredd, där man beställer in allt via en app. Maten man får in är lite som tapas, fast inte den typiska spanska maten då utan det är lite alla möjliga smårätter, som typ svamprisotto, fish & chips, plankstek, halloumi fries, paella, miniburgare, kycklingspett.. ja ni fattar. Sen får man en notis på mobilen när maten/drycken är klar så får man hämta den sen. Riktigt coolt är det, och inte alltför dyrt. Jag tänker lätt ha min födelsedagsmiddag där. 😀

Nu på tal om något helt annat så tänkte jag prata om min hys status. Jag har ju nämnt tidigare att jag gick till en acnespecialist och köpte en hel hudvårdsserie som skulle vara bra för just mig. Och jag är så glad att jag tog beslutet att gå dit, att jag lät det få kosta lite istället för att gå till någon billig hudterapeut som inte vet lika bra var problemet ligger eller hur det ska åtgärdas. För hör och häpna, det har blivit bättre. Det är stor skillnad från hur det var förut, jag har inte alls lika mycket finnar eller irritation och rödhet i huden. Peppar peppar, säger jag bara, det är knappt att jag vågar tro att det stämmer. Sen är det fortfarande en del ärr och sådant kvar som de sa kommer blekna med tiden. En av de starkaste krämerna som jag använder var fjärde dag, är blekande vilket låter jättehemskt jag vet. Men tills jag får hyn bra igen så får det lov att vara så. Inget annat har hjälpt mig och tro mig, jag har testat allt känns det som. Så, Dahl Skincare och Acnespecialistererna, stort tack till er. Jag kan helhjärtat rekommendera dem om det är någon där ute som läser detta som går igenom liknande.

Det är svårt att se själv hur långt man kommit på vägen men när jag nyss tittade tillbaka på bilden så ser man ändå att det har hänt nåt. Det var otroligt skönt att se hur mycket som hänt bara på den här tiden. Bilden till vänster är tagen 28e juni, dagen efter jag precis börjat med behandlingen och bilden till höger är från idag. Visst har det hänt lite ändå?

Nu ska jag slå in lite presenter till Martins födelsedag i september och kolla ett avsnitt av The Handmaid’s tale. Bra serie för övrigt, även om den kan få en att känna sig rätt illa till mods ibland. Trevlig kväll på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *