23 september

Sådärja. Nästan en månad har passerat utan minsta lilla uppdatering på bloggen. Men jag har haft det i åtanke i alla fall, om det räknas! 😉

Jag har ju börjat plugga nu och det är kul, men intensivt. Det är lite tuffare än jag hade förväntat mig, men det är kul samtidigt. Enda saken jag har superångest över är den muntliga presentationen. Gud så jag hatar det. Jag kan knappt hålla ögonkontakt med personer jag pratar med, än mindre hålla ögonkontakt med en hel klass som jag knappt känner. Utöver det så har jag 220 nya avancerade ord jag ska lära mig och ändlöst med grammatik som jag har prov på snart. Jag har alltid varit duktig på svensk grammatik, jag fick ett A på grammatikprovet i gymnasiet vilket jag är riktigt stolt över. Men även om man har baskunskaper i ämnet så är det såå förvirrande att ställa om till engelska. Liksom det tog ett tag innan jag hajade att ”noun” betyder substantiv t.ex. Jaja, det ska nog gå bra.

Eftersom jag lever på CSN nu så får man ju vara lite mer försiktig med att spendera pengar men jag kände verkligen att det var dags att uppdatera garderoben lite. Slänga ut lite trasigt och in med nytt och fräscht. Jag behövde ett par byxor, en varm(!) tjocktröja och så råkade det slinka ner en klänning också. Hehe. Jag kollar numera alltid på innehållet av ett plagg, dvs. om det är plastmaterial som akryl som inte andas eller värmer något eller om det faktiskt är bomull/ull eller vad det kan vara. Jag är så trött på att konstant frysa under vintern, men det kanske inte är så konstigt om mina plagg är gjorda av plast. Så en ny tjocktröja fick det bli i alla fall, den var i alla fall majoriteten bomull om jag inte minns fel. Nackdelen med att ha mer kvalité är att det blir så dyrt tyvärr.

Jag har röstat för första gången! Wiiie! Jag missade ju förra valet eftersom jag fyllde 18 några veckor efter valdagen. Det känns som att man hamnat efter lite på grund av det, jag var verkligen jättenervös innan jag skulle gå till vallokalen. Men det var häftigt. Och framförallt kändes det viktigt. Vilket också öppnade mina ögon för hur många som väljer att inte rösta eller som inte orkar. Jag har så svårt att förstå varför man inte tar sig den lilla tiden och hjälper till att påverka landet. Röstar man inte har man ingen rätt att klaga heller.

Vad mer har hunnit hända? Jo! Martin fyllde 23 år, så vi firade honom hemma hos oss först tillsammans med hans föräldrar sen åkte vi alla hem till min mamma som hade kräftskiva samma dag. Vi hade endast närmaste familjen & vännerna där så det var väldigt mysigt och kul.

Observera det fina presentpappret med enhörningar som han fick av sina föräldrar. 😀

Utöver det så har det nog inte hänt så väldans mycket. Jag var hos tandläkaren vilket jag var livrädd för eftersom jag trodde jag hade hål i en tand (mitt första!). Men tandis försäkrade mig om att inga hål där fanns. Peppar peppar. Nä, usch, jag ber om ursäkt för ointressant information. Nu ska jag ta och plugga lite så jag känner att jag gör något nyttigt. Trevlig söndag på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *