Flytten

Jag och Martin bor numera i Johanneshov. Jag har alltid drömt om att ha en egen lägenhet och nu får jag äntligen göra det. Visst, det var supermysigt att bo på Värmdö och det känns riktigt lyxigt att bo såpass nära inpå naturen. Jag kommer definitivt att sakna havet och stranden, men stugan var bara 26 kvm, ett rum (exklusive badrummet) vilket inte är mycket utrymme för två personer (som dessutom är ganska bra på att sprida ut grejer hehe). Stugan var nice att bo i – sålänge den var välstädad. Ja, ni förstår att det var lättare sagt än gjort. En annan anledning att vi flyttade är för att resvägen för Martin blev betydligt kortare, och med tanke på att han jobbar så sena arbetstider så fick jag nästan aldrig se honom på kvällen eftersom det tog en timme för honom att komma hem, och då hann jag alltid gå och lägga mig. Det blev rätt jobbigt tillslut. Nu tar det ca 10 minuter och jag hinner se honom på kvällarna igen. <3 För mig blir resvägen till jobbet lite längre men det gör mig inte så mycket. Jag gillar att ta bussen från Slussen och bara ta det lugnt, kanske ta en tupplur eller käka frukost. Det är rätt så mysigt.

Nu har vi beställt möbler från IKEA som förhoppningsvis kommer nästa vecka. Jag kan inte bärga mig för våran soffa. Gud så jag har längtat efter att få ha en soffa. Vi har satt ut tejp på golvet för att se exakt var möblerna kommer att stå, se bild nedan. Just nu har vi inga stolar så Martins föräldrar lånade ut två camping-stolar hehe.

Vårat sovrum till vänster. Bilden till höger är från Pinterest som jag tyckte var fin. Ska försöka göra på något liknande sätt så småningom.

Hallens garderob ser hemsk ut, och jag överdriver inte ens. Jag förstår inte vad de tänkte när de satte in nåt konstigt stolp-systems-garderob, inte ens våran hyresvärd tycker om dem haha. För att inte tala om den groteska guldiga tapeten då. Vi kommer att sätta in en ordentlig garderob där istället och sedan ha tyg för. Vi har sån tur att våran hyresvärd är så snäll och låter oss göra i princip vad vi vill med lägenheten.

Vi har ju även en liten balkong som jag kommer försöka inreda i sommar. Jag hittade en bild från Pinterest (surprise!) som jag ska försöka efterlikna. Det kommer bli så mys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *