Slut på semester

Vardagen slår in för första gången i stugan. Allt är nytt och spännande. Bara grejen att man måste laga sin egen mat istället för att den redan är färdig när man kommer hem är en stor skillnad. Men det är kul. Jag är inte jätteduktig på att laga mat (än), speciellt inte med våran combo-micro/ugn. Det är alltså en 2-i-1-grej – skitläskig, haha. Nej, men det funkar. Jag älskar vår lilla stuga, och jag älskar att bo i den.

Utmaningar och insikter vi haft i stugan so far:

  • Det är jobbigt utan dammsugare. Vi bor på 26kvm och på något sätt så blir golvet skräpigt på en gång så vi måste sopa minst en gång om dagen. Och dammigt blir det, herreminje. Dags att införskaffa dammsugare. Jag vill ha en såndär skaftdammsugare, den tar ju ungefär lika mycket utrymme som en sopkvast. Inflyttningspresent, någon? 😁
  • Allt är dyrt! Alltså ost, kött, stekpannor, shampoo, munskölj… you name it – allt som man tar för givet hemma. Det blir en rätt så saftig summa per månad har vi insett. Hehe.
  • Att beställa saker från IKEA är ett evighetsprojekt. Och det säger jag inte för att det är seg leverans eller att de är dåliga på något sätt, utan för att jag klantade till det och glömde meddela våra hyresvärdar att vi skulle få en leverans. Så utan att veta bättre så skickade de snällt iväg våran leverans eftersom det var ”fel adress”. Suck. Ja, det var ”bara” att beställa om – vilket var lättare sagt än gjort eftersom vi båda jobbade och ingen kunde ta emot leveransen, men det lyckades vi lösa tillslut och äntligen så är våra grejer här. En garderob, en byrå, ett litet soffbord, förvaringslådor, strykbord (heter det så?), överkast och lite annat smått och gott. Ni kan få se före och efterbilder sen när allt är klart. Det jobbiga nu är bara att bygga allt. 
  • Det är kul med blommor! Aldrig har jag brytt mig om blommor så mycket som jag gör nu. Av nån anledning.
  • Tiden går fort när man har kul. Alltså, på riktigt, det känns som den här sommaren har varit typ tre veckor lång. Det har gått så fruktansvärt fort allting. Blev så ledsen när jag insåg att nästa månad är september. Alltså, va? I min hjärna är vi fortfarande i juni typ??

Saker jag ser fram emot just nu:

  • Att inreda klart såsom vi vill ha det. Vi har fortfarande garderoben kvar som inte är ihopsatt, och så har vi lite gardiner och annat som ska sättas upp. Det kommer bli så fint.
  • Att göra en sånhär grej som på bilden nedan. Jag såg det på pinterest och blev direkt såld. Men när jag visade det till Martin så sa han att ’är inte det olagligt att avbilda nycklar sådär?’. Jag har ingen aning, är det det? 

  • Höst- och julpynta. Jaaa, vad mys! Ska kolla in en massa inspo på pinterest och dricka massa gott té, baka, tända ljus, ha mysiga halsdukar och koftor. 
  • Se snön genom vårat fönster. Alltså ett av vårat fönster är vänt ut mot naturen och det är så fint. Jag hatar egentligen snö och kyla men just att få se snön vila på grenarna som är precis utanför, det ser jag fram emot. Sålänge jag är inomhus så kan väl snö vara okej. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *