Nyttigheter

…Aaaand I’m back. Har köpt mitt träningskort och börjat äta nyttigt igen efter en lång sommarlovspaus. Det är intressant det där med träning och viktnedgång för egentligen är det inte träningen som är det svåra när man väl tagit sig dit, utan snarare det man stoppar i sig och hur mycket. Jag såg en dokumentär på viaplay som heter ”Fed up” som handlar om amerikaners dåliga matvanor. Det fanns några ungar på hundra kilo som helt förkrossade undrade varför de inte gick ner i vikt trots att de ”åt nyttigt” (läs fat-free och ’kalorisnålt’ med sötningsmedel och annat shit). Och sålänge det är kalorisnålt och alla onyttigheter är lite diskret undangömda med konstiga benämningar så kan man ju tycka att man äter nyttigt och därmed trycka i sig ännu mer. Men det kanske inte är så konstigt trots allt att unga går upp i vikt när skolan, som bör främja bra ätande, blir sponsrade av Pizza Hut och Coca Cola bland annat… Sevärd dokumentär!

Med det sagt så kan jag återvända till min personliga hälsa. Ni som läser min blogg vet vid det här laget att jag är en sucker för smoothies och vill alltid testa något nytt. Därför blev jag så glad när mamma köpt hem lite skojiga grejer som jag tänker prova här framöver.

Här ser ni något som heter Lucumapulver. Ni kan läsa mer om det HÄR. Det smakar som lönnsirap ungefär och är jättegott i smoothies. Bredvid ser ni mandelsmör som även är gott att ha i (jag tar ungefär en tesked).
IMG_0032

Här är lite annat skojigt. Bipollen (brukar ha i en tesked av detta, ger en god sötma) och olika sorters kakao. Lägg märke till att allt i detta inlägg även är ekologiskt vilket jag tycker är viktigt.
IMG_0049

Annat jag brukar ha i förutom valfri frukt är krossade linfrön, gojibär, havregryn, kvarg, havremjölk och lite vaniljpulver. Det spelar liksom ingen större roll vad man mixar, det brukar nästan alltid bli bra. Enda gången jag riktigt misslyckats är när jag blandade gurka, vindruvor och päron m.m, det var INTE gott. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *