9 mars

Äntligen är det dags för mellofinal, weho! Nä, jag är inte så taggad egentligen men jag tycker det är mysigt att samlas framför tv:n och titta på det tillsammans, även om Martin inte är så intresserad av mello hehe. Jag känner mig dock besviken på de svenska bidragen i år, jag tyckte alla låtar var rätt tråkiga. En sak jag tänkt på som jag är förvånad över att bidragen inte fokuserar mer på, är det visuella. Alltså Måns Zelmerlöv hade ju den där visuella gubben som hade interagerade med under låten ”Heroes” och det gör ju hela grejen så mycket mer spännande och i min mening ökade hans vinstchans med kanske en 20%. Numera har vi ju sån teknikkunskap att det är lättare att fixa mer intressant scen-innehåll, varför satsar man inte mer på det då? Knappt något av årers bidrag hade ju någonting nytt med det visuella, det känns lite förlegat. Jag får hoppas att det blir bättre nästa år.

För en vecka sen ungefär så var jag, mamma och min brorsa och såg Draktränaren 3 på bio. Alltså jag älskar de filmerna, de är så välgjorda, stundvis rörande, spännande och väldigt humoristiska. Har ni inte sett de så tycker jag ni ska göra det. Sen älskar jag musiken i de filmerna också, den är så härlig. Lyssna bara här och spola fram till 0.39 för att höra den bästa biten enligt mig, och så föreställer ni er att ni flyger på en drake över öppna hav.

Dagen efter så gjorde vi ett besök på Java whiskers, Sveriges första kattcafé. Man får alltså boka en tid, sen får man gå in i ett rum där nio stycken adopteringsbara katter får springa löst. Alltså, det var sååå mysigt. Lätt den bästa upplevelsen på länge tror jag. Vi hittade en favoritkisse som hette Frasse som var så himla go och lugn, sen en alldeles chokladbrun katt vid namn Bruno och en social rackare Bodil – ja, det var jättemysigt. Som balsam för själen. Helt klart värt ett besök, om inte flera.

Idag så har jag varit ledig och det var så skönt att sova ut för dagen innan så öppnade jag på jobbet vilket betyder att jag måste kliva upp 04, och alltså, jag kunde inte somna. Jag gick och la mig vid nio men jag somnade inte förrän vid ett. Hej tre timmars sömn! Och det blir ju bara värre när man tänker att nu måste jag somna, nu måste jag somna. Ja, det var inte så nice men jag överlevde ändå på nåt vis. Hehe.

Hursom, idag kom pappa, Agneta och lillasyster förbi på en spontanfika vid tvåtiden. Som tur var hade jag städat lite någon dag innan eftersom det var ett bra tag sen vi städade sist, så det var rätt skönt att det var gjort, det är inge roligt att bjuda in folk och det är dammigt och skitit överallt. Vi fikade i alla fall lite gott, snackade inredning och gardiner (jag vill så gärna ha gardiner men inte vetat exakt hur jag ska ha de), och hade det allmänt nice innan de var tvungna att åka vidare. Apropå inredning så har våran hyresvärd har bestämt sig för att renovera golvet i hallen och köket så det matchar vardagsrumsparketten, så det ska bli spännande och försöka bo där då när det sätts igång hehe. Jag vet inte ens om vi kommer kunna bo där just då, det är ju just de två ställena som är omöjliga att inte visstas vid. Ja vi får se helt enkelt.

Martin var på korv- och ölmässan precis då med sin pappa så när han kom hem sen så överraskade han mig med en present. Nämligen en stor, superfin orkidé. Jag är ju sämst på att hålla plantor levande men jag fick en orkidé av pappa på min födelsedag tror jag det var och den har jag faktiskt kunnat hålla vid liv, så oddsen är nog på min sida när det gäller orkidéer. Förhoppningsvis. Så himla rart av honom. Spontanpresenter är ju nästan det bästa. ❤

Nu ska jag käka upp mim hemgjorda pizza som jag gjorde igår och invänta mello. Kanske blir det lite vin också. Trevlig helg på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *