Årsresumé 2018

Sådärja! Nu är vi ju ändå en bra bit in i januari, men bättre sent än aldrig eller hur?

Gjorde du något i år som du inte gjort förut?
Hmmm… jag pluggade på universitet ett tag. Innan jag hoppade av, hehe.

Höll du några av dina nyårslöften?
Ja! Eller, halvt. Jag hade tydligen tre löften varav jag lyckades med ett i alla fall, vilket är att prioritera sömn mer. Jag har insett att jag klarar mig inte så bra på mindre än åtta timmar per natt. Sen händer det ju såklart att det blir väldigt mycket färre timmar ibland, men det får man räkna med. Mina andra två löften: läsa mer böcker och bli bättre på att laga mat, njaa… Det får bli mitt löfte tills nästa år. I alla fall att läsa böcker. Matlagning är jag så fullständigt ointresserad av tyvärr.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag sa upp mig från mitt jobb och började plugga, som sagt. Jag har varit på caféet i mer än två år nu och känner att det är dags att ta mig vidare i livet. Men efter jag hoppade av plugget så fick jag tillbaka min tjänst fast på deltid medan jag söker andra jobb. Jag var senast på en intervju idag för en receptionisttjänst, hehe. Vi får se hur det går.

Dog någon som stod dig nära?
Nope! Jag fortsätter ta i trä.

Vilka länder besökte du?
Egypten åkte vi till, det var i februari. Minns inte om det var något mer land, tror inte det.

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?
Mer kvalitétstid med Martin! Det blir ju lätt att man ruttnar hemma i sin lilla vardagsbubbla, haha. Jag hittade ett litet års-schema på Pinterest där de föreslog en dejt i månaden så det ska vi försöka ordna i år. 😀

Vilket/vilka datum från 2018 kommer du alltid minnas?
Dagen vi flyttade till vår lägenhet i Johanneshov, Egypten, resan till Påläng, när min kusin Elsa kom och hälsade på mig i Stockholm, alla härliga promenader i det varma(!) vädret, alla utekvällar med min vän Erika, dagen jag gick till Acnespecialisterna, när vi åkte Segway över Djurgården, när Martin sköt med riktiga vapen (det var en smartbox-upplevelse), våran förlovning.

Vad var din största framgång 2017?
Hmm… Året började rätt knackligt och jag mådde inte så bra, men ju mer året gick och speciellt på slutet av året så var det som att jag nådde en punkt att jag måste sluta oroa mig över saker och börja lita på att allt kommer bli bra. Och så fort jag gjorde den dealen med mig själv så hände fantastiska saker och livet blev genast mycket lättare. Låter flummigt, men huvudsaken är att jag mår toppen just nu. Det är min största framgång i år.

Största misstaget?
Att jag inte tog tillfällen i akt, kanske.

Hur skulle du beskriva din klädstil 2018?
Mycket jeans och skjortor.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag var magsjuk för ett tag sen, usch det måste vara Djävulens påfund. Utöver det, mjaa.. inget mer än förkylningar och att jag slog tinningen i bordskanten i förrgår, haha. Sablar vad ont det gjorde, och så fick jag en fin bula på köpet, lagom till min intervju idag.

Bästa köpet?
Hmm… Jag höll på att säga min Samsung men den köpte jag inte, den fick jag av Martin när han köpte en ny hehe. Jag trodde aldrig den dagen skulle komma att jag bytte till Samsung men iPhones är lite av en utdöende art tyvärr. Mycket pengar för nästan inget nytt. Jag undrar hur annorlunda det hade varit om Steve Jobs fortfarande hade levt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyyyyyyyyyra.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det fina vädret sommaren 2018. Det blev en rejäl D-vitamin-boost.

Hur spenderade du julen 2018?
Jag var hos mamma och firade med massa god julmat och Kalle Anka. Sen kom moster och mina kusiner över och så firade vi engelsk jul tillsammans med Martin med en sju kilos kalkon, stuffing, Yorkshire puddings, gravy, pigs in blankets osv osv… Det var jättemys. 🙂

Favoritprogram på TV?
Handmaid’s Tale, Brooklyn nine nine, Rick and Morty, säsong två av 13 reasons why, Game of Thrones (igen)…

Bästa boken du läste i år?
The sense of an ending av Julian Barnes.

Mest stolt över?
Att jag tagit mig över del mentala barriärer, vågat ännu lite mer än tidigare. Också, att jag tog mod till mig att gå till Acnespecialisterna för att få ordning på min obalans i hyn.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om året 2018?
Åh, det här är alltid min favoritbit av årsresumén för jag tycker alltid det är så kul att titta tillbaka på vad man lyssnat på.
”L” av Jaden Smith
”U” av Jaden Smith. Ja ok, hela hans album ”Syre”.
”Deserve” av Christina Aguilera.
”Lemon” av N.E.R.D, Rihanna, Pharrell Williams.
”Loud Pipes” av Ratatat.
”The night we met” av Lord Huron, Phoebe Bridgers.
”Moonlight” av XXXTENTACION.
”Amie” av Damien Rice.
”Don’t matter to me” av Drake och Michael Jackson.
”I’ll be fine somehow” av Benjamin Ingrosso.
”Solo” av Clean Bandit och Demi Lovato.

Årets bästa film?
Passengers tyckte jag var väldigt bra. Har sett den typ tre gånger nu när jag har visat den till andra. Även Imitation Game är så otroligt grymt bra, men jag vet inte om det var i år jag såg den för första gången. Jag såg i alla fall om den i år. The theory of everything – också jättebra!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag, Martin, mammas familj och pappas familj (basically alla förutom mamma som var sjuk) var hemma hos oss och fikade först, sedan åkte vi till restaurangen Pinchos och käkade. Det var jättenajs!

Hur känner du inför nya året?
Jadu… 2019. Jag är faktiskt jättetaggad. Jag ska ta tag i träningen igen, jag var jätteduktig i höstas men så blev det kallt och mörkt ute och då blev jag inte så sugen på att ta mig till gymet, men nu är det dags igen efter all julmat och gott. Vi ska till England i sommar på Martins brorsas bröllop. Jag kommer få ett nytt jobb i år som jag förhoppningsvis kommer stormtrivas med. Vad det är, det vet jag inte än. Downton Abbey-filmen kommer ut i år (wiiiiiiiiiie!) och nya säsongen av the Crown likaså. Jag och Martin ska troligtvis resa till Holland också, eller till något annat ställe. Ja, sen får vi se helt enkelt. Jag litar på att det kommer bli bra, och om det inte blir det så har jag ändå fått lära mig något. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *