Årsresumé 2017

Det är alltid lika svårt att försöka komma ihåg allt man gjort under ett år, men här kommer den äntligen: den sena årsresumén!

Gjorde du något i år som du inte gjort förut?
Jag flyttade hemifrån! Det händer nog bara en gång i livet troligtvis.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga löften i år faktiskt. Såatte, nä. Mitt nya löfte är att prioritera sömn mer, läsa fler böcker och att lära mig att laga bättre mat. En kokbok för latmaskar, någon?

Genomdrev du någon stor förändring?
Förutom att jag flyttade hemifrån, vilket är en pretty big förändring så, på ett mer personligt plan så beslutade mig för att ta itu med lite hjärnspöken och sökte hjälp hos en terapeut.

Dog någon som stod dig nära?
Nej. Peppar peppar.

Vilka länder besökte du?
Englaaaaaand. <3

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Lite mer motivation kanske. Och mera husdjur, hehe. Har ju ingen katt runt omkring mig nu när jag inte bor hemma.

Vilket/vilka datum från 2017 kommer du alltid minnas?
Dagen vi släppte ut katten för första gången i nya huset på Ingarö, första dagen i stugan, dagen vi åkte till England, dagen då jag såg Hans Zimmer irl, dagen jag och Martin bodde på hotell, dagen då terrordådet på Drottninggatan skedde här i Stockholm, dagen jag köpte min bil, m.m.

Vad var din största framgång 2017?
Jag fick mig en vän.

Största misstaget?
Hmm. En gång var jag alldeles för godtrogen och gav pengar till en man som lovade ge tillbaka men aldrig gjorde det. Ingen jättesumma, men ändå, tillräckligt för att irritera mig på det.

Hur skulle du beskriva din klädstil 2017?
Stilren och sofistikerad. Förutom när jag varit hemma, då är det rena motsatsen haha. Jag försöker just nu spicea upp min garderob lite. Har så mycket tråkiga plagg som jag använder dag ut och dag in.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nope! Lyckats hålla mig fysiskt frisk i stort sett hela året.

Bästa köpet?
Oj. Svårt. Kanske våran kaffemaskin? Eller garderoben? Nej, nu vet jag – resan till England. Lätt!

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra! Förutom det: mat.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
En hel del grejer. Men en grej var när jag bakade julgodis med min kompis och drack Ernst-vin (fett gott btw, testa!).

Hur spenderade du julen 2017?
Vi ordnade julfrukost hemma hos oss. Jag höll dock på att glömma julgröten så klockan 02 på natten satte jag igång och koka gröt för att slippa stå och göra det på morgonen, hehe. Senare på dagen åkte vi över till mamma och öppnade lite presenter där och åt en massa gott. Jag har verkligen försökt att lära mig att tycka om mer julbordsmat i år, det blir lite trist att äta prinskorv och julskinka varje år.

Favoritprogram på TV?
Oj vad är det jag har sett i år..? Jag såg klart Pretty Little Liars, The Crown, Bonde söker fru och just nu ser jag Bron som är sååå bra.

Bästa boken du läste i år?
The Girls av Emma Cline.

Mest stolt över?
Mig själv för att jag tagit mig igenom året.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om året 2017?
Data & Picard av Pogo.
Blem av Drake (egentligen hela albumet More Life).
Janet av Berhana.
Only You av Zara Larsson.
Ingenting av Kamelen.
U-RITE av They.
All night av Beyoncé.
Fy faen av Hkeem.
Sinner’s Prayer av Lady Gaga.
Heavy av Linkin Park.
Rockstar av Post Malone.
Uno Dos av ¿Téo?.

Årets bästa film?
Vet inte faktiskt. Jag kan däremot säga vad årets sämsta film var, nämligen Mordet på Orientexpressen. Jag såg en affisch och tänkte att äh, kombon av mord och Johnny Depp kan ju inte gå fel. Men både jag och Martin tyckte den var fruktansvärt dålig.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Vi var i stugan, åt pannkakstårta, gick till stranden, käkade på restaurang vid hamnen. Ni kan läsa mer om det här.

Hur känner du inför nya året?
Nu är vi ju redan en bit in i januari, men jag känner mig taggad. I år ska jag ta körkort har jag bestämt, vi ska flytta(!!) och den här gången flyttar vi till… *trumvirvel* Gullmarsplan! Såå bra läge och nära till allt verkligen. Vi skrev på kontraktet idag så snart kommer vi hyra en 1,5:a. Ser så fram emot det, det kommer bli så fint! Utöver det så har jag lite planer på att börja plugga engelska i höst. Yes, hör och häpna, plugg. Jag som råvägrat allt plugg sedan jag tog studenten, hehe. Men jag tänkte att varför inte? Jag har ju dessutom all hjälp jag kan få med tanke på att Martin och hans familj är från England. Kanske vikariera lite som engelskalärare? Vem vet. Förhoppningsvis kommer detta år att bli bättre än det förra. Även om sommaren typ var den bästa någonsin så var det en mycket tung vår och höst. Menmen, jag traskar på här i livet, glad över att jag har någon som traskar vid min sida. Jag har en känsla av att det här året kommer bli mycket bra. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *