Zakynthos 2016 – del 1

Som utlovat – här kommer några av bilderna som jag tog när vi var i Zakynthos i maj. Jag tog en massa bilder där men jag har valt ut de bästa här. Anledningen till att dessa bilder dröjt ett tag är för att jag först laddade upp alla bilder men glömde göra filerna mindre så det tog en evighet att ladda upp men jag tänkte äh, det kanske blir bra. Men jag insåg sen att det inte blev så bra och när det sen var färdigt så orkade jag inte göra om allt. Sååååå, that’s why! Men i alla fall, here they are – enjoy!

Mammas 50-årsdag firades här – finklädd i min favoritklänning (som jag spontanköpte i England).
DSC00836

DSC00899-001

Godaste Strawberry Daiquirin jag någonsin druckit. Oh my lord.
DSC00912-001

Här är lite utsikt över ön innan vi begav oss för att hitta……
DSC00954-001

DSC00963-001

DSC00970-001

HAVSSKÖLDPADDOR! För er som inte vet så har jag samlat på sköldpaddor sen jag var liten och jag älskar alla sorters sköldpaddor. En av mina största drömmar sen jag var liten är att se sköldpaddeägg kläckas och se de små parvlarna krypa mot det stora blå. Zakynthos är känt för sina havssköldpaddor och ’turtle spotting’ som det heter. Nej det är inte det bästa för sköldpaddornas skull, det finns en risk att de kan bli skadade av propellrar och andra hemskheter, men chansen var väldigt liten att vi ens skulle se några eftersom det var tidigt i säsongen. Men trots det så lyckades vi se en som är på bilden och jag var så lycklig. Efteråt så var vi till ett sköldpaddecentrum där de jobbar för att rädda sköldpaddor och förbättra deras villkor. De ser t.ex. till att vissa stränder förblir förbjudna för turister så de har någonstans att lägga sina ägg.
DSC00996-001

DSC01009-001

DSC01031-001

Ett kommentar till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *