Englandresan 2019

Jag känner att det är dags att uppdatera er kring min sommar. Jag har skjutit upp det alldeles för länge och nu när vi är en bit in i oktober så kände jag att nu må det vare nokk med det. Så, here goes!
Sommaren började med flyget till England. Jag tog totalt 4 flyg i sommar (eller 5 egentligen om man räknar mellanlandning) och jag känner mig rätt skyldig faktiskt, speciellt när ett av flygen knappt var halvfullt ens. Nej efter den här sommaren har jag bestämt mig att jag ska bli bättre på att ta tåg. Hursom, vi kom till England hungriga och trötta så vi åt på en fantastisk indisk restaurang med stora fönster och jag minns att himlen var sådär romantiskt puderrosa den kvällen, perfekt början på semestern. Vi sov ut ordentligt och sedan hade jag och Martin förmiddagen för oss själva då hans föräldrar skulle ut och hjälpa till med att förbereda bröllopet. Så vi tog en typisk engelsk frulle med stekta ägg, crumpets, korvar och bacon. Jag tog även en gröt (varje gång jag käkat gröt i England så har den varit så fantastiskt god, jag vet inte vad de gör annorlunda med den). Sen tog vi en lång promenad längst kanalen och kollade på änder, svanar och ”Narrow boats” som är väldigt typiskt engelskt, vilket man typ aldrig ser om man är i London men nästan överallt annars.

Ett år har jag och Martin bestämt oss för att hyra en narrow boat då man kan sova i dem, laga mat o.s.v. Bara drifta omkring och se the English countryside, kanske stanna till vid någon pub här och där. 🙂
Vid hotellet fanns det speciell ankmat att köpa för en pund (kan passa på att nämna att bröd inte är bra mat för fåglar, läs artikel om det här) men det var tyvärr slut de dagar vi var där. Lyckligtvis hade Martins bror ett helt skåp fullt med fågelmat då de har frekventa besök av fasaner och andra fåglar som de tycker om att mata, så vi fick en påse av dem. Jag hade aldrig trott att mata fåglar var så rogivande och underhållande på samma gång, vi blev kvar bra många timmar vid änderna.

Jag och Martin beslöt oss för att ta tåget till Birmingham en dag. Där finns det gott om shopping och det var även kul att få lite scenombyte. Vi köpte lite småpryttlar, bland annat återanvändbara metallsugrör som annars är så dyra i Sverige, lite nya hårsnoddar och lite annat som jag inte kan minnas vad det var. Sen tog vi såklart några bar-stopp, man var ju tvungen att återfukta sig själv. 😉 Om inte det är semester så vet jag inte vad!

Efter vi kom tillbaka till Hinckley så fick vi se det blivande brudparets nya hus som de köpt. Fantastiskt fint och wow, vilken utsikt. Tänk er typ stora fält à la Jane Austen-noveller med får som springer löst i fjärran. Så fint. Sen tog vi en promenad genom fälten, hälsade på fåren, förbi en sluss för narrow-båtarna, genom en liten idyllisk skog med en å i mitten, innan vi slutligen stannade och tog en välförtjänt G&T.

Därefter var det dags för svensexa/möhippa. Killarna var iväg på casino enligt brudgummens önskemål och vi tjejer gick ut och åt, drack gott, och avslutade kvällen med att se Mamma Mia 2. Väldigt lugnt och mysigt var det. Den stora dagen kom och jag och Martins mamma var iväg tidigt för att fixa till våra hår hos en frisör. De gjorde ett fantastiskt jobb och jag är så glad att Martins mamma bjöd med mig, då fixa hår inte är min starka sida. Själva ceremonin var väldigt intim och vacker och de hade en fantastiskt rolig nunna som höll i vigseln. Kyrkan i sig hade inte fått hålla i en vigsel sedan medeltiden om jag minns rätt, så det var speciellt.
Jag är så förtjust i min fina klänning. Jag lyckades köpa den på rea, jag hoppas bara att jag kommer få användning av den flera gånger. Min fascinator hade Martins mamma köpt till mig när hon var i England och den matchade perfekt med klänningen, sån himla tur. Clutchen fick jag låna av Martins mamma som från början var hans farmors, det var väldigt speciellt för mig och den var så fantastiskt fin med blåa paljetter som skimrade i alla möjliga färger.

Såklart bartendern själv måste lära ut andra bartenders hur man gör bra drinkar. 😉
Bröllopet var helt fantastiskt, helt klart över alla förväntningar. Jag har så många fina minnen och bilder ifrån dagen men med hänsyn till deras familj så lägger jag inte ut det här. Ni får nöja er med bilder på mig och min stiliga fästman. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *