Kaos-dag

Herregud, jag vet inte var jag ska börja. Haha. Igår kan ha varit den värsta kvällen i mitt liv. Inget ville gå min väg.
SÅ jag slutade jobbet klockan 20.00, det var min sjätte jobbdag i rak så jag var svintrött så jag fastnade i mobilen mest hela kvällen. Ungefär vid midnatt så dog min mobil för att batteriet var slut. Och precis här börjar äventyret.

Jag visste alltså att min mobilladdare var skev så den bara laddade i vissa konstiga vinklar så man fick liksom testa sig fram för att den skulle ladda. Detta innebar ju då, att nu när min mobil dog, så kunde jag inte se när den laddar eller ens OM den laddar. Jag greps av lite småpanik. Så efter typ åttio försök att hitta rätt position för min mobil, så gav jag upp. Den laddade inte. Så. Då kom nästa problem. Väckarklockan.
Var fan har jag en väckarklocka? Jag ställer ju alltid den på mobilen som alltid laddar under natten. Panik-insikt nummer två – jag har ingen väckarklocka, hur ska jag kunna vakna klockan för jobbet imorgon? Djävulen på min ena axel sa åt mig att jag kommer få hålla mig vaken heeela natten, medan ängeln på den andra sa att, nej, nu tar vi det lilla lugna här, det går att lösa ändå.

Så, jag försökte snabbt tänka på all elektronik jag har i hela stugan (jag visste snabbt och säkert att vi inte hade en vanlig väcklarklocka), så jag fick tänka ut vad som man faktiskt skulle kunna ställa alarm på – mycket elektronik är ju multifunktionellt och smart på det sättet. I min panikartade stresshjärna så tittade jag på ugnen om den har någon sån funktion, jag tittade på termometern… Ja, det låter ju väldigt komiskt såhär i efterhand inser jag, hehe, men vad skulle jag göra. Tillsist hittade jag Martins Surface-dator och hans Fitbit-klocka som jag vet helt säkert går att ställa larm på, men då behövde båda laddas så jag kontaktade Martin (som var hos sin kompis) via datorn och frågade honom var hans laddare är och typiskt nog så hade han den ena med sig och den andra visste han inte var den var. Så jag letar. Och letar. Och letar. Men hittar ingenting och jag blir så arg – hur kan man tappa bort en laddare på dryga 26 kvm?? Vi kommer fram till att jag kan säkert ställa nåt alarm på datorn som jag kontaktade Martin med, men då måste jag ställa in datorn så den inte stänger av sig under natten eller går på strömsparläge. Och det lät ju bra men NEJ, så enkelt var det förstås inte för då har min dator beslutat sig för att total-vägra låta mig trycka på windowsknappen eller sökknappen för att få upp inställningarna. Vid det här läget så kändes det som att universum hånade mig, all karma kom ikapp mig eller nåt. Ungefär vid den här tidpunkten, nån gång efter 02.00, så fick jag nåt slags nervöst sammanbrott. Rätt komiskt i efterhand. Men jag samlade ihop mig själv och bestämde mig för att fortsätta leta efter den där laddaren för den bara måste vara här. Jag sliter ut garderoberna och hittar den. Tillslut.

Aahhhh. Inre frid. Jag sätter den på laddning, väntar i ca en halvtimme så att inte den också dör under natten, ställer alarmen precis såsom Martin sa åt mig att göra, och så går jag och lägger mig.
Jag började alltså jobbet klockan 08.15 idag. När tror ni jag vaknade?
Klockan 09. Av mig själv. Inte har alarmet gått, nähä då. Så jag springer till bussen och undrar hur i hela världen jag någonsin ska förklara allt.Som tur var så var ingen arg utan mest bara förvånade över att jag faktiskt dök upp tillslut. Jag förklarade för chefen som tydligen hade blivit orolig att något hade hänt mig.

Ja ni, jag säger då det. Vilken helvetesnatt. Och det roliga var ju att jag natten innan detta tänkte ”oj, jag undrar vad jag skulle göra om min mobilladdare slutade fungera, hur skulle det gå?”

Uppdatering: Efter jobbet idag så åkte jag direkt och köpte en laddare, och nu skulle jag ladda min mobil, och gissa vad? Fel laddare. Den passar inte iPhones. Alltså…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *