Händelsefull helg

Den här veckan var jag på provjobb på espresso house. Det verkar som att de vill ha mig men ärligt talat så är jag inte så säker på att jag vill jobba där. Jag trodde nog att gräset skulle vara lite grönare på andra sidan än vad det faktiskt var. Men vi får se lite hur det blir med det där.

Sen då? Jo, jag har firat pre-jul på två olika ställen redan; hos Martin och hos min mamma. Vi hade tänkt äta julbord i lördags men sen blev allt så sista minuten så vi körde på indisk restaurang istället (som dessutom ligger väldigt nära). Sen hände något märkvärdigt.

Precis när vi gjorde oss i ordning för att gå så hör jag min lillebror Isak säga att Misse (katten) är alldeles blodig. Jag springer upp för att kolla och ser att båda hans bakben är helt dränkta i blod. Efter det gick allting väldigt fort; ner med katten i badkaret för att spola av blodet och se om han är skadad, vi ser först inga sår eller nånting så vi ber några springa ut och kolla om det eventuellt ligger någon skadad utomhus (det gjorde det inte). Sen ser vi ett stort köttsår på innerlåret med en fet blodådra som helt öppet bara hänger ut (förlåt för detaljrik beskrivning) och vi funderar på hur vi ska få honom till veterinären när alla de med körkort druckit alkohol. Som tur är så har vi ”delad vårdnad” med grannen så vi sprang över till honom och han sa att han kunde köra honom. Efter det gick vi alla lite smått chockade till indiska restaurangen. Misse fick stygn på diverse ställen på kroppen och dräneringsrör (heter det så?) på benet och vid halsen. Så nu har han sin tratt igen och käkar medicin. Veterinären sa att han förmodligen hade varit i ett slagsmål eftersom det var så utspridda sår. Stackars lilla gubben. <3  

Dagen efter så satte jag mig på nattåget upp till Luleå tillsammans med pappa, lillasyster och styvmamma. Det var 28 grader på tåget när vi klev på i Stockholm, det var så fruktansvärt varmt att ligga längst upp då all värme bara samlades där uppe trots öppet fönster och avstängda element. Men vi hade i alla fall med oss pizza, lussebullar och dumle som gjorde det hela ok ändå. 😉

 Möttes av snö och minusgrader i Luleå. Julkänslan slogs automatiskt på.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *