För korta klänningar

Jag har gått runt jag vet inte hur länge, och försökt hitta en snygg klänning. Alla klänningar jag har, har jag växt ut eller så är det helt enkelt bara inte min stil längre. (För barnsligt).

Så jag går till H&M som vanligt och letar efter några billiga klänningar, där har jag alltid lyckats fynda saker, men det är omöjligt att hitta något riktigt fint numera. Alla kläder är så omogna och ”swag”, det finns knappt några finare kläder som det fanns förut till ett bra pris. Finns det en fin kjol eller klänning så är det från någon collection så det kostar en hel del för inte så bra kvalité.

Ett annat problem jag har är att i stort sett alla klänningar/kjolar i dessa billigare butiker är superkorta. Jag har tyckt om korta klänningar förut men alltså, får man en vindpust så syns ju hela behaget liksom. Det är ju bara inte värt att stå och hålla i klänningen och inte kunna använda händerna bara för att vinden drar lite i den. Och jag är ute efter en klänning som liksom är precis ovanför knät, inte en maxidress som går ner till golvet. Maxiklänningar finns ju överallt.

Folk säger: men ha någon slags underbyxor under? Ja visst kan jag det, men det förstör ju hela grejen med att ha klänning. Den ska ju vara fri och ska inte gå mellan benen som byxor gör.

Så nu går jag helt enkelt inte till h&m eller Gina tricot, förutom om jag ska köpa något basic plagg som leggings.

Men jag ser detta på ett bra sätt ändå för det gör att jag måste gå till dyrare butiker, vilket gör att jag inte har råd att köpa lika mycket kläder = färre antal plagg men definitivt finare plagg för lika mycket pengar. Plus mer utrymme i garderoben!

Hittade förresten en jättesnygg klänning från Zara som jag ska ha på julafton men jag visar inte den förrän då! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *