Frågor till er träningsmänniskor

Jag vill börja träna! NU

Jag är trött på att vänta och tänka en massa negativa saker istället för att faktiskt dra sig upp ur soffan och faktiskt göra något åt saken. Samtidigt som jag sitter där i soffan så läser jag om hur andra människor har lyckats med sin träning och hur motiverade och hälsosamma de känner sig. DÅ känner man sig ju självklart superdålig men det är absolut INGEN anledning till att deppa för det, utan det är bara att ge sig ut och börja träna. Det är faktiskt inte svårare än så!

Jag har fått ett träningskort på Friskis & Svettis i födelsedagspresent och jag har tränat där förut och jag trivs bra där. Någon gång skulle jag vilja testa på att gymma men det känns som att jag inte riktigt är den där gym-tjejen. Dessutom är jag så rädd att jag gör övningarna fel, för jag  har alltid hört att man ska vara försiktig med att gymma om man inte vet hur maskinerna fungerar eller så. Och om man inte går i en skola som ger en råd om hur man ska använda maskinerna rätt, hur vet man då?

Så fort jag fixat mitt kort så ska jag börja träna. Två gånger i veckan är något jag vill hinna med. Men sen har jag en liten fråga i mitt huvud som jag tänkte fråga er träningsmänniskor om, när man inte tränat på ett väldigt bra tag och är helt ur form, är det bättre att börja pang på högt tempo eller ska man ta det försiktigt och sakta bygga upp musklerna?

 

Den här bilden togs för år sedan och den togs när jag var som mest motiverad att träna och det ger mig en positiv känsla när jag ser den. Jag gav mig ut och sprang flera gånger i veckan och jag var så stolt över mig själv! Sen vet jag inte vad som hände efter det, jag tappade väl motivationen.
The main point is, ta en bild på dig själv när du känner dig nöjd och stolt. När du sen ser bilden kommer du känna igen känslan av den belåtenhet du kände då.

Du kommer att känna att det är något värt att kämpa för.

 

Ett kommentar till

  1. Hej Ella! Länge sen, hoppas allt är bra med dig! 🙂 Helt fantastiskt att du vill börja träna igen, go for it! Det är kul att du vill testa något nytt som att gymma, sen om det är din grej eller inte, det får du väl se! Det är VÄLDIGT viktigt att utföra övningarna rätt, eftersom du annars kan dra på dig skador för livet, vilket du troligen inte vill. Om du är ur form ska du inte börja pang på, särskilt inte gällande styrketräning eftersom det är då du skadar dig! Sen anpassar man träningspassen efter syfte! Vill du bli stark, vill du bli musklig, vad är ditt mål liksom? 🙂 Sakta och försiktigt skall man ta det oavsett mål, iallafall i början! Om du vill träna nån gång så är det bara att säga till, är på gymmet varje dag i princip ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *