Jag är stolt för jag kan ha LÅG volym!

Jag måste bara få uttrycka mig om vad jag anser om de människor som lyssnar på musik i hörlurar på max.

  1. Vad är vitsen med att ha så hög volym? Man skadar bara sin hörsel, skapar framtida tinnitus och kan orsaka huvudvärk. Tänk på saken. Vill du kanske kunna höra dina tysta, blyga små barnbarn i framtiden? 😉
  2. Varför ska man ha volym så att alla bredvid ska höra? Jag är faktiskt inte speciellt intresserad av vad grannen lyssnar på. Och jag tror inte många andra människor verkligen är det heller.
  3. Varför ska man vara STOLT över att man kan ha hög volym och tycka ”det inte är speciellt högt”? Helt enkelt, du skryter om att du har dålig hörsel eller kommer få dålig hörsel.

Utdrag från ett inlägg från den här sidan.

Rapporten säger att de som lyssnar på musik i en mp3-spelare endast fem timmar i veckan med för hög volym är i riskzonen. Den högsta volymen på vissa mp3-spelare generar lika mycket oväsen som ett flygplan vid start.

Att lyssna på musik på för hög volym har oftast ingen direkt effekt utan kommer märkas av först senare. Av de som lyssnar mer än en timme om dagen riskerar cirka fem procent att tappa hörseln helt inom fem år, skriver Metro Teknik.

Jag har dålig hörsel faktiskt men jag vet inte om det är något genetiskt eller något, för i princip alla i min släkt hör dåligt. För inte är det på grund av att jag lyssnar på musik på hög volym.
För att vara tonåring så lyssnar jag på väldigt låg nivå. Nog för att jag kan lyssna MYCKET på musik (alltså typ 24/7) men jag klarar bara inte av att lyssna på för hög ljudnivå.

Några bra tips som fungerar för mig och som jag försöker tipsa andra om:

  • Ta ur ena hörluren medan du lyssnar, så kan du känna efter ett tag att det börjar nästan värka i ena örat som du lyssnar på musik i. Gör det det, så har du alldeles för hög volym.
  • Ta ur båda hörlurarna för att själv höra hur högt du har.
  • Tänk på att det ibland kan hända att volymen på nåt sätt typ ”ekar” i dina öron så volymen tycks höras mycket mer för andra när du sätter i hörlurarna.
  • Glöm inte (som jag kan göra ibland) att bara njuta av tystnaden utanför dina hörlurar. Att lyssna mycket på ljud är inte heller bra för dina öron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *