Gott nytt år

Så, allihopa. Nu är det år 2012! Då är det bara dags att börja vänta in jordens undergång då. 😉

Jag har faktiskt bestämt mig för att sluta läsa skit på internet som exempelvis vissa bloggar som får mig att må apdåligt efter jag läst dem, vilket jag inte borde känna med tanke på omständigheterna, men nu gör jag det. Och jag förlorar inget på att sluta läsa dem heller egentligen så. Jag har mina favoritbloggar (inga kändisbloggar inkluderade) som jag följer och låter mig inspireras av.

Asså det är verkligen så att jag tänker satsa på att ha kul i år. Riktigt jävla kul! Känner jag för att göra något komplett galet, gör jag det. Känner jag för att göra något fullständigt random, gör jag det. Jag ska ha så kul att.. jag vet inte vad! För jag tror att om man inte fokuserar så mycket på det lite mindre bra i livet, så kommer man må mycket bättre i längden. Man kommer skratta mycket mer helt enkelt. Det är liksom livet, att få skratta med folk och att skratta åt folk (skämt). Det är väl så de säger, ett gott skratt förlänger livet. (Höhö, dessutom får man magmuskler!)

Oooh, och så den här jobbiga biten med nyårslöften då: TRÄNING. Jag SKA bli bättre på det. Ska, ska, måste! Det är nu eller aldrig nästan. Jag har ju träningskort så det är bara att köra på, jag har appar med tränings-mokafjonger. Men så kommer den där förevigt snurrande frågan, var hittar man den motivationen? Jag ska ju börja på salsa i vår med Mahomi så det hoppas jag ska bli en turn eftersom jag känner att salsa verkligen är något jag älskar att hålla på med, som glädjer.

Sen tänker jag satsa lite mer på mina betyg. Jag är skitnöjd i år med mina betyg, men fortfarande väldigt besviken på att jag fick sänkt betyg till ett VG i svenska. Jag är övertygad om att jag klarar mer än så. Jag VET att jag klarar mer än jag gör, men… motivationen? Och så har vi ju matten då, suck. Den eviga kampen. Jag har i alla fall kommit så långt att jag klarar G, vilket jag är oerhört stolt över. Jag har gått från att ha -200 000 000 självförtroende vad gäller matte, till att ha åtminstone 0. Det är en förbättring, men jag märker att minsta lilla struggle blir enormt jobbig och tårarna väller fram. De GÅR inte att pusha tillbaka dem när de väl är där, vilket gör mig ännu mer besvärad och lite besviken på mig själv. Men, men! Jag är duktig försöker jag intala mig själv. Det går om man vill, som min farmor brukar säga.

Det är viktigt det där med inspiration och motivation. Utan de kommer man inte så värst långt. Jag har lärt mig så otroligt mycket och är så pass tacksam för den kunskap jag har idag, även fast jag är långt ifrån ”väldigt kunnig”. Det vill säga, jag har oändligt mycket kvar att lära. Jag tror bland de viktigaste jag lärt mig är att kunna acceptera. Framför allt att kunna acceptera det förflutna. Men också har jag lärt mig att släppa taget. ”Sometimes it’s better to let go to see”. Någon dag hoppas jag kunna samla ihop allt jag lärt mig och lära allt det till andra. “We can’t become what we need to be by remaining what we are”, tror jag det var Oprah Winfrey som sa.

Idag har jag känt mig oerhört glad och jag tror det beror på att jag undvikit allt ont, så att säga. Jag har inte gått in på dessa bloggar, jag har inte ätit en massa skit, jag har undvikit tunga låtar som för med sig tunga minnen… The list goes on.

Jag har haft ett skittrevligt nyår, verkligen. Jag var lite skeptisk i början men det visade sig vara kul ändå. Nyår är den dagen då allt bara liksom… lättar på något sätt. I alla fall just då. Man tänker positivt och de flesta är glada och lika positiva. Sen när man kommer ut på stan är det ju en helt annan visa, många går ju runt helt wasted. En kille jag såg ställde sig framför en buss och flyttade sig inte förrän bussen puttade till honom. Vännerna bara ser på, man ba eh, hello? Och en annan som vinglade extremt mycket på perrongen så man ba shit, ska hon ta sig ner för den där trappan..? Eller tänk om han vinglar ner på spåret…? Tänk vad de ska må skit sedan när de vaknar. Jorå, nog har man sett en hel del idag!
Men det är deras liv och beslut. Nu är det nytt år och jag tänker göra något gott av det i alla fall. Eller vad säger ni? 🙂

“Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” – Marilyn Monroe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *