Händelsefull vecka

Den här veckan har varit fartfylld och otroligt rolig. Martins brorsa med sin flickvän kom över från England i en vecka så vi har umgåtts en del med honom och visat runt i Stockholm.

Han är rolig Martins brorsa för han snappar upp svenska språket fort som bara den och försöker bygga sina egna meningar med det. Så han ser ett ord på ett ställe, och ett annat nån annanstans och så resulterar det i meningar som typ, ”hon äter inte sköldpadda”. Och så med en fet brittisk brytning på det då, hehe.

Hur som helst. I tisdags var jag på Millesgården tillsammans med dem. Fantastiskt fint ställe, och vilken fin utställning de hade. Carl Milles är mannen som gjort en rad statyer, bl.a den stora – Orfeusgruppen som den heter – som står utanför konserthuset på Hötorget. Tänk vad många gånger man gått förbi den och inte ens haft en tanke på att någon designat och byggt den. Martins mamma var så snäll och erbjöd sig köpa denna bricka till mig, målad av Milles fru Olga. Så fin!


Kolla in kaklet i detta rum! Blev störtförälskad. 


I onsdags var vi på räkbåten. Två år i rad har jag varit på den och det är lika gott och härligt som alltid. Dåligt den här gången dock var att vi hade förbeställt efterätt så vi väntade och väntade… och tillsist så frågade vi och då hade det inte tillräckligt många desserter kvar. Dåligt! Vi fick pengarna tillbaka i alla fall. Jaja, i det stora så var det jättebra.

Tog tyvärr inga bilder från båten, men hör var vi påväg till den i alla fall hehe. Har för övrigt ingen aning vad som hände med ljuset på min kind på första bilden. 


I torsdags så åkte vi till Västerås till min moster & kusinerna för att dels fira lite födelsedagar men även för att mina två äldsta kusiner skulle åka till Tallinn dagen efter då de båda fått jobb där. Jag är så glad för deras skull, hoppas de trivs.

Här, hörni, har ni något av det godaste jag ätit. Det är rimmad torsk, blomkålsmos med mandel, stekt mandel, blåmkål, rödlök, sockerärtor, rädisor och krasse. Torsken är alltså inte tillagad, så den var som sushi i konsistensen men med mycket mer sälta i smaken.


Idag – lördag – så hade Martins familj planerat in en hemlig aktivitet såsom de gjort varje år med oss. Det har varit segway & bodyflight och den här gången var det… turbobåt! Jag vet inte korrekta benämningen för det, men jag kallar det för det. Vi var alltså på en båt som är byggd för snabbhet och vi åkte runt Stockholm i ca. 50 knop – d.v.s. 90km/h. Herreguuuud vad kul det var! Men läskigt, hehe, adrenalinet pumpade på rätt så bra där. Han var erfaren han som körde och han letade ständigt efter vågor som vi kunde hoppa på (guppa låter för mesigt, det här var verkligen intensiva hopp!). Dessvärre vågade jag aldrig ta fram min mobil för motvinden var så stark att jag säkert tappat den. Efteråt så tog vi en fika vid vattnet och jag njöööööt av livets härlighet. ❤️

Nu är jag ensam hemma då Martin är och jobbar, så jag ska ta mig en kopp te, se på Call the Midwife och, imorgon är min sista semesterdag så vi ska åka över till Martins föräldrar och grilla lite lax. Det ser jag fram emot! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *