London 2017

Efter fem dagar i London och 95 000 steg senare så känns det lite sorgset men ändå rätt skönt att vara tillbaka i Stockholm. Herregud vad vi har gått och gått och gått. Fast å andra sidan har vi käkat och druckit rätt så mycket gott också så det jämnade nog ut sig, hehe.

DAG 1.
Gissa vilken tid vi klev upp? Klockan 03:00 ställde jag alarmet. Kändes som att man hann blunda och sen rang alarmet. Sedan satte vi oss på en direktbuss till T-centalen vilket var fett skönt för då slapp vi byta. 10:40 var vi i England men vi kunde inte checka in förrän klockan 14:00 så vi lämnade vår väska på hotellet och gick och kollade runt lite i King’s Cross där hotellet var och käkade brunch och drack litervis med kaffe. För efter vi hade checkat in så skulle vi bege oss till Warner Bros studios där Harry Potter-muséet finns, vilket visade sig vara rätt så jobbigt. Dels så var bussen som skulle ta oss till muséet ca 35 minuter sen p.g.a trafiken, och så regnade det och jag frös som bara den. Men det var väl värt det som tur var. Alltså så mycket nostalgi och kärlek som jag känner för Harry Potter, både böckerna och filmerna. <3 Höjdpunkter för mig var 1) Hermiones rosa balklänning. 2) att se kläderna de hade på sig i Gryffindors sällskapsrum i första filmen – så små! <3 och 3) rummet med miniatyren av hela Hogwarts som de använde för att spela in landsskapsscenerna, så otroligt fint.


DAG 2.

Upp tidigt igen. Fastän inte lika tidigt som dagen innan, det var lite väl extremt. Hehe. Vi käkade hotellfrulle med världens godaste gröt, dock kollade engelsmännen konstigt på mig när jag snodde jordgubbssylt från fruktbordet för att ha till gröten. Säg mig, varför skulle man vilja ha sirap eller aprikosmarmelad till gröt? Usch, usch. Anyways, direkt iväg till Thorpe Park. Vi ville vara där såfort de öppnade eftersom vi ville slippa köa så mycket som det gick, vilket var jätteskönt till en början. Men sen ramlade det in folk och man fick köa i timmar för vissa attraktioner, vilket jag absolut hatar att göra, det längsta vi väntade var 50 minuter, sen gick vi och käkade lunch och drack ett glas rosé/öl. Efter det var klockan officiell lunchtid, då vart det lugnare igen på attraktionerna så då passade vi på att åka. Sen har England en grej som inte Sverige har, eller i alla fall inte Gröna Lund, nämligen ”fast track” vilket betyder att man betalar extra och behöver inte köa alls. Vi hade en sådan fast track till en av attraktionerna och det var så skönt att slippa köa, man blev nästan lite kaxig. Höhö.


DAG 3.
Shopping! Stackars Martin fick följa med mig till THE shopping street – Oxford Street. Jag fick se till att han hade ordentligt med kaffein och fika i systemet så han inte skulle bli alltför uttråkad, hehe. Hittade lite smått och gott till stugan, lite handdukar, en häftig kryddhylla (halva våran resväska var tom så vi hade gott om plats för att ta hem grejer) och så två par skor. På kvällen var det dags för att se Lion King! Jag kan säga att det lätt är en av de bästa showerna jag sett. Jag tror jag grät hela fyra gånger under showens gång, den första var redan under de första noterna – ni vet – MAAAAAAA SEVENYAAA, MAMAMITSI BABAA… Det där. SÅ mäktigt live. Helt ärligt, när Martin visade mig trailern för showen innan så var jag sådär måttligt imponerad, såg nästan lite billigt ut från andra sidan skärmen. Men oh boy, let me tell you. In real life – helt fantastiskt. Får ni chans att nån gång se den i livet, se den. Passa på för den har ändå spelats i London sedan 1999, vem vet hur länge till de kommer hålla på.

DAG 4.
Den enda dagen då vi inte hade något inplanerat eller bokat, så vi gjorde de alla turister gör i London. Vi åkte till Buckingham Palace, såg London Eye, London Bridge, Big Ben, rubbet. MEN. För att gå tillbaka till Buckingham Palace – det var så otroligt mycket folk men vi lyckades ta oss fram till portarna då vi fick syn på en massa massa vakter i de röda jackorna och fluffiga hattarna. Vi blev nyfikna och stannade kvar för att se vad det var som skedde, och helt plötligt kommer två Land Rovers utkörande, som snabbt slår följe med ett gäng polisbilar så fort de lämnar portarna. Jag och Martin (och ett x-antal andra turister) står med stora ögon i samband med att det hörs glädjerop från de som är närmast bilen när den kör ut. Och under loppet av några sekunder får vi syn på en nätt liten dam i baksätet med en ljus klänning och alldeles vitt hår. DROTTNING ELIZABETH. Gissa om min pojkväns engelska mamma blev avundsjuk när jag berättade vem som befann sig mindre än tio meter bort från oss. 😀 Wow, jag fick gåshud efter de få sekundrarna vilket låter töntigt jag vet, men jag tycker att hon är sån speciell människa, särskilt efter jag sett The Crown och fått en helt annan förståelse och bild av henne. Och så älskar jag monarkin, hehe.
På kvällen så hittade vi en jättemysig bar och köpte en kanna med Dark & Stormy vilket är en jättegod drink. Vi njöt av stadslivet och att vi båda för första gången fick uppleva nattlivet i London. Eller ja, kvällslivet om man vill vara petig.

DAG 5.
Hemgång. Vi hade tänkt kliva upp tidigt som vi gjort alla dagar dessförinnan, men vi var såå slut så vi kom inte upp förrän vid 11-snåret. Jag tror våra kroppar sade ifrån och behövde verkligen komma ikapp lite med sömnen, men vi hann ändå shoppa lite godis – jag bunkrade upp med mina favoriter Polo’s spearmint och annat smått och gott – sedan satt vi på flyget påväg hem, snyft. En helt fantastisk resa till ända. Vi konstaterade att vi lätt hade kunnat tänka oss att stanna i en vecka till, men att det är bättre att lämna när det är som bäst för då har man nånting att se fram emot till nästa gång vi åker dit.

Väl hemma i Sverige blev det en premiärgrillning för oss med nya grillen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *