Gamla vs. nya jag

En sak jag tänkt på sistone är hur mycket jag förändrats på senaste åren. Speciellt det senaste året. Jag har växt till mig och fått andra värderingar än tidigare. Vuxenlivet känns mer aktuellt än nånsin, d.v.s. flytta hemifrån och bo med Martin, skaffa körkort etc.
Jag skriver dagbok och har gjort det sen jag var typ 13 och när jag häromdan läste mina gamla texter så kände jag knappt igen mig själv. Jag läste om saker som jag med tiden glömt bort, och jag kände spontant att det här har väl ändå inte jag gjort? Det kändes lite absurt på nåt sätt eftersom det är sånt som jag knappast skulle göra nu. Dock har jag aldrig levt särskilt vilt tonårsliv och druckit mig stupfull på fester tex. Visst, klart man har varit rund under fötterna men jag har alltid haft en känsla för när enough is enough.

Min pojkvän har bidragit mycket till den jag är idag, och jag är så glad för att han kom in i mitt liv när han gjorde det. Jag var inne i en ganska förvirrad period i mitt liv och jag bokstavligt talat såg honom som min prins på sin vita häst som red in och räddade mig. Våran relation har ändrats sååå mycket på fyra år och det har helt ärligt bara blivit bättre och bättre för varje år tillsammans. Vi har liksom växt upp tillsammans och jag känner sådan genuin värme när jag tänker på oss, hur små vi var när vi träffades och hur många år och upplevelser vi har framför oss. Självklart finns det stunder som är jobbiga men de är ju just det – stunder. De håller aldrig längre än så.

Jag har målbilder för den jag vill vara och blev därför så glad och överraskad när jag för några veckor sen hörde att en bekant sagt till min mamma hur snäll och go jag var. Först blev jag lite förvirrad eftersom jag inte hade gjort något speciellt för att utses snäll. Vi har ju träffats flera gånger förut för länge sen, varför skulle de säga att jag var snäll nu helt plötsligt? Sen kom jag på vad det kunde bero på: hon hade fått en ny bild av mig. Hon hade inte fått en chans tidigare att se den ”nya jag” förrän nu. Och det för mig blev ännu en påminnelse om hur annorlunda jag är nu jämfört med då.

Nu apropå nånting helt annat, titta vad jag hittade på Slussen. Nån hade lämnat kvar den med mening så att jag eller någon annan skulle hitta den. Det har hänt mig en gång förut och det gör verkligen min dag. När jag läst ut denna ska jag skicka den vidare till någon annan läsare. Kul va? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *