Luftballongtur, del 1

Åhh vilken fantastisk upplevelse att åka luftballong! Herregud. Egentligen borde jag ha skrivit det här blogginlägget direkt efter eftersom jag nu nästan har hunnit glömma bort känslan att vara där uppe, men en sak vet jag säkert och det är att det är lätt en av de bästa sakerna jag någonsin gjort. Jag gör det inte igen, men jag är glad att jag gjorde det.

Jag är väldigt höjdrädd. Innan jag åkte så lyckades jag intala mig själv om att jag inte är särskilt rädd när jag flyger flygplan och att det beror på att man inte är fäst i marken på något sätt. Är man inte fäst i marken, t.ex. när man åker flygplan så tappar man perspektivet och hjärnan förstår alltså inte hur högt upp man är = inte höjdrädd. Jag känner helt klart respekt för höjden, men rädslan träder inte fram på samma sätt. Min teori funkade rätt så bra faktiskt. Så fort vi lyfte från marken och kom upp på en höjd så fick jag handsvett och höll mig krampaktigt fast i korgen (herregud det var ju bara några tunna metalltrådar som höll fast korgen — och som om inte den tanken inte vore läskig nog så sprutar man en massa eld i en ballong av tyg!) Såfort någon rörde sig i korgen så gungade hela korgen till haha. Men vi hade en väldigt duktig och erfaren ballongförare som visste exakt vad han gjorde så jag kände mig trygg trots allt.

Här ser vi korgen som vi hade tänkt flyga i först. Sen blev vi förflyttade till en större korg (tillsammans med vad jag och Martin tror var den mer erfarne föraren!)

dsc01472

Den där elden brände rejält på hjässan kan jag säga, och då är jag ändå ganska kort. Tyckte synd om Martin som är ett huvud längre än jag!
dsc01475

Vi var tre ballonger bredvid varandra som lyfte samtidigt. Här är en lite mindre ballong som hade en privat flygning.
dsc01477

Ett nervöst leende. 😀
dsc01478

Typ här började handsvetten komma, haha!
dsc01482

Vi hade lite moln innan vi lyfte men när vi kom upp klarnade det upp och blev jättefint.
dsc01489

dsc01491

dsc01497

dsc01499

Här står alltså circa tio vuxna människor och allt som hindrar oss och den tunga korgen från att falla är lite varmluft. Hur sjukt är inte det?

dsc01521

Jag laddar upp del två och ännu mer bilder i veckan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *