Origami-pyssel

 Jag har kunnat vika tranor sedan lågstadiet då vi hade som mål att vika 1000 tranor för att hedra Hiroshima (eller nåt sånt, kommer ärligt talat inte ihåg varför vi gjorde det). Och jag tror aldrig jag kommer glömma hur man viker en trana, men det hade varit kul om jag kunde vika nåt mer. Så jag tittade runt på youtube och hittade tutorials för dessa tre – en rosett, sköldpadda och en klänning. Hur gulliga?! Sköldpaddan var kämpigast, den tog närmare en timme att göra eftersom jag dels hade för tjockt papper. Rosetten ska jag försöka lära mig utantill hur man gör, den var så fin. 🙂

Det rosa på klänningen var inte med i origamin utan något jag tillade efteråt av det överblivna pappret från rosetten.

Egentligen skulle jag vikt in kanterna på sidan av paddan så den skulle få en rundare form på skalet, men papprets tjocklek hindrade mig från att göra det.

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *