Super-mugcake

Häromdagen så prövade jag något nytt till frukost – nämligen en hälsosam mugcake som den kallas. Alltså typ en muffin som man tillagar i en mugg i mikron.

Jag hittade receptet i Shape Up-tidningen och kände mig genast sugen att testa. Självklart så ser min inte ens hälften så god ut som den gör på bilden i tidningen men god var den!

Här är receptet om ni också vill pröva (sen går det ju att variera jättemycket men det här är bara som en riktlinje.)

  • 1 dl havregryn (jag använde Paulins supergröt med blåbär & hallon)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • ½ banan
  • ½ rivet äpple (jag hade inget hemma tyvärr så vet inte hur det smakar)
  • lite honung
  • kanel efter egen smak
  • lite smör för att den inte ska fastna i muggen

Blanda ihop allt med stavmixer och häll i muggen. Välj en stor mugg (det kan se lite ut när det är smet men sen sväller muffinsen). Smörj sedan muggen lite och släng in den i mikron i 2 minuter på full effekt. Servera med bär och kesella. Det kan bli lite torrt och tråkigt utan något till.

Japp, så blev min mugcake till men nästa gång ska jag nog pröva att ha i lite kokos eller nötter.  Och så ska jag värma bären nästa gång så det ser lite mer aptitligt ut, haha.

20140423-160856.jpg

20140423-160846.jpg

20140423-160949.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *